Sva s prijateljico klepetala o temu času sedaj in ona meni »kolk mi je tole dober, kolk se mi zdi vse fino«

In jaz njej . »kaj po bogu pa ti vidiš tukaj tolk dobrega?«

Pa začnem razmišljat, ljudje umirajo, doma smo. Enim se že meša, ker so skoz zaprti in ne morejo nikamor. Kaj je tukaj dobrega. In sem se »vsedel na hrib« . To je moj izraz, ko si vzamem čas zase in grem nekam, da se v miru poglobim vase. Vsake toliko časa si vzamem, da se odmaknem od tega sveta in si »s hriba« ogledam kam tole vse gre.

In res, ko pogledaš s strani vidiš cel kup dobrega, cel kup pozitivnega. Seveda se bojimo kaj bo s službami, kako bomo naprej. Pa vseeno.

So to res prave službe, so to res zdrava podjetja če po 2-3- mesecih pavze ali umirjenosti posla ne morejo zaživeti naprej. Tu mislim predvsem na mala podjetja in privatnike, velika podjetja kolikor vem še kar delajo, previdno ampak delajo.

Recimo frizerji, lepotni saloni, mehaniki, in še in še, vsi te bodo takoj, ko bo odprto delali naprej, v začetku bodo imeli še več posla. Stekla pokajo tudi sedaj, avti se poškodujejo tudi sedaj, voda pušče ipd. vse to se bo popravljalo, ko kriza mine, in vsi te podjetniki in delavci ne bodo brez posla, ne se bati.

Vsi vemo, da ne bo nikoli več tako kot je bilo prej. Pa saj smo vsi tarnali, da tako ne moremo več, da tukaj nekaj ni v redu. Sedaj ko je prilika pa nam spet nič ne ustreza.  Mi se moramo iz tega nekaj naučiti, ne bo šlo drugače. Mi moramo naprej.

Poglejte, kar naenkrat ugotavljamo, da gremo lahko samo 1x na teden v trgovino in nam je čisto v redu, da kar naenkrat vsi pečemo doma svoj kruh, ki je celo dosti boljši kot v trgovini. Da je naša poraba padla in da bodo stroški nižji, in da si kar naenkrat lahko privoščimo več časa za družino.

Mogoče so nam naslednji izziv 4 delovni dni na teden. S pravilnim pristopom se da. Bodimo realni in odkriti. Koliko ljudi, ki dela bi lahko naredilo več in bolje? Pa je vsem počasi že padel jermen kot radi rečemo. Ker smo utrujena generacija, ker ne moremo več prenašati tega stresa in norije.

Nekaj je narobe. Če je recimo delavka v bivši Muri naredila par plaščev na dan , na teden, vsak pa je stal skoraj njeno plačo. Pa ni bilo denarja za njeno plačo. To ne more iti, to ne gre.

Si zatiskamo oči ali ne, ta virus bo veliko spremenil. Seveda pa zahteva, da se bomo tudi mi. Dobili smo še eno priliko, kaj je ne vidite !?

Kamor pogledam so same trgovine, mala obrt pa propada. Propada naša zgodovina, propadamo mi.

Se sploh še spomnite kaj pomeni delati s srcem ? Delam kar mi veleva srce, tisto za kar sem bil rojen, kjer mi zaigra srce? Mogoče bi rad nekdo šival ! Zakaj ne !? Daj v ta posel svoje srce, da ljudje začutijo, uspeh bo zagotovljen. V koliko gostilnah se dejansko dobro počutimo, dobro jemo. Koliko kelnarjev in kuharjev je zadovoljnih. Malo! Ker nimam druge službe grem pa pizze pečt. Standard. In mi, ki čutimo energijo v hrani ! Velikokrat se prav prisilim, da nekaj pojem. Saj se eni trudijo, samo v globalu ?!

Eden odpre lokal, mu gre dobro, se takoj odpreta še dva in potem vsi trije dihajo na škrge. Je to OK?

Mnogi bodo dejali, vrgli so me na cesto in  kaj je tukaj dobrega? Če bi le znali pogledati z drugega konca. Mogoče niste oziroma niste bili zadovoljni pri svojemu delu. Do sedaj si niste upali. Zdaj imate priložnost, da si poiščete novo službo, takšno, ki vas bo veselila.

Vsi pravijo da je slabih delavcev kolikor češ, mogoče to niso slabi delavci, mogoče enostavno ne upajo ali ne znajo povedati, povedati sebi kaj bi sploh radi počeli v življenju. Ta čas bo zahteval pogum, akcijo in odgovornost – IN TO JE DOBRO !

Delati tisto za kar sem tukaj, delati moje poslanstvo! Tudi to nas bo mogoče naučil virus in ta čas – IN TO JE DOBRO !

Vzeti si čas zase – IN TO JE DOBRO!

Imeti čas za družino . IN TO JE DOBRO!

Ugotoviti, da mogoče ne moreš biti več skupaj – TUDI TO JE DOBRO!

Ta čas iz nas dela, iz nas zahteva da postanemo Celota. Sami moramo poskrbeti zase in postati to kar smo, mala Celota, ki je del vse Celote.

Kako ?  Najti ljubezen v sebi, najti sočutje do sebe

Ko najdem sebe, tisti najglobji del mene, tisti ranjeni del, ki mu pravimo notranji otrok. In ko se bomo povezali z njim, šele takrat zares zaživimo kot celota.

Mi smo del čudovite zgodbe, problem je naš ego, je naša osebnost, ki se je postavila v ospredje in pravi »človek sem, jaz sem nekaj posebnega, okoli mene se vrti ves svet« . Neumnost ! Ni res !

Če pogledamo z drugega zornega kota, če poškilimo izza osebnosti, takrat dobimo povsem drugo sliko.

Človek je sestavljen iz več delov. Da nam bo lažje bom danes govoril samo o treh glavnih in to je fizis, astral in mental.

Naše fizično telo poznamo ( ga res? 😉  ) . Telo, ki so nam ga dali starši skupaj s pripadajočo matrico. Skupaj z geni. To naše fizično telo je v končni fazi del tega planeta, del Matere Zemlje. Dejansko pripada njej, na koncu se tudi vrne njej.

In žal je to del na katerega najmanj pomislimo, običajno le takrat ko nas kaj boli ali pa ko gremo ven na zmenek. Mislite, da mu res paše vse to kar zlivamo in mečemo vanj, litre kave, alkohola, sladkarije, hrane kateri ne bi smeli reči hrana, da ležimo cele dneve pred TV, ga mažemo s kremami, ličili ipd. Koža sploh nima več dostopa, da bi zadihala, da bi prišla v stik s zrakom. Hočemo ga popravljati hkrati pa govorimo, da je to čudež narave.  Kar tudi je , kar tudi je!

Koliko bolj bi nam telo služilo če bi skrbeli zanj tako kot treba, ga dnevno razgibavali, jedli kvalitetno hrano, pili vodo in nesladkane pijače, ga čistili, prali, ljubili tako kot on ljubi nas. O da, telo nas ljubi, zelo. In virus kliče po tej spremembi – IN TO JE PRAV !

Kje je problem da tega ne naredimo? V drugem delu, v astralu. V njemu so skrita vsa naša čutila, naši občutki, naše značilnosti, pozitivne in negativne, vse travme.

Astralno telo je tisto, ki želi da se bašemo s sladkarijami čeprav vemo da nam bo naslednji dan slabo, ono je krivo, da se pogledamo v ogledalo in ne vidimo lepote ampak bi vedno nekaj popravljali. Zakaj ?  Zato ker astral shranjuje vse kar vidi okoli sebe, nanj se najlažje vpliva. Nanj vplivajo vse te reklame, plakati, ki prikazujejo namišljeno lepoto. Ki prikazujejo življenje bogatih, zdravih, postavnih. Vsa ta obljubljanja hitrih zaslužkov, malih in velikih čudežev. Vse okoli nas dobesedno sili k potrošništvu.

In ker naš astral hrepeni po evoluciji tako kot vse ostalo v vesolju zagrabi vsako novost. In s stanjem zavesti kjer smo sedaj je pač zgodba tu kjer je. In virus nas uči – to ni prav, tako ne gre več naprej – IN TO JE DOBRO!

In kdo je odgovoren za to stanje zavedanja ? to je tretji del , mental. Mentalno telo, to je naš razum, naš um , ki bi nas moral voditi brez, da bi dovolil kontrolo astrala. Astral bi mu mu služiti.

In tukaj se pozna tisti vpliv kolektivnega zavedanja o katerem toliko govorim. Mental je praktično odklopljen od Celote, nima povezave, nima odgovorov in je podlegel astralu. Zato nas je tako enostavno zavajati, zato smo kot pravimo ovce, ker smo pozabili razmišljati s svojim umom, s svojo glavo.

Kaj pomeni razum – razumeti um

Kaj pomeni beseda univerzum  UNI VERZ UM – univerzalna glasba Celote, Vesolja..

Naj vas malo izzovem, večina pozna besedo OM  (  OM je zvok vesolja. Po pričevanju modrecev je bil prisoten ob samem nastanku vesolja, ob t. i. velikem poku. OM je torej seme vsega stvarstva ) njegova izgovorjava pa je AUM ! Vam je to kaj znano ? Vas mogoče spominja na UM ?

Začnite uporabljati ta mental, svoj um in  naj mu astral služi.

Kako ?  Za začetek spustite zopet domišljiji prosto pot. Mi smo izgubili domišljijo! Kot otroci smo živeli v svetu naših junakov. Pustimo zopet naj naš um ustvarja in kreira svetove, nove službe, nove odnose. Ne glejmo okoli kaj ima naš sosed, politik na televiziji,. On ima svojo zgodbo, on ima svojo matrico. Zadnjič sem napisal »ne sodi me, nisi živel mojega življenja« !

Prevzemite odgovornost zase, imate vse kar potrebujete telo, razum, občutke, vso moč in znanje naših prednikov. Izkoristimo to in delajmo to kar nas veseli, začnimo ustvarjati boljši svet . In to zahteva virus – IN TO JE DOBRO!

 

Zakaj pa ne znamo naprej, ne moremo naprej.

Zato ker smo izgubili slike, ker so slike, ki smo jih ustvarjali z domišljijo nekje skrite kjer jih nihče ne najde več. V glavi imamo samo še slike kaj in kako je prav, tiste slike, ki so nam jih vcepili naši starši, šole, službe, oddaje na TV, skratka sistem na kolektivni ravni

Kako deluje naš um? Preverja slike, ki jih imamo v spominu. Reagiramo na osnovi shranjenih vzorcev – to je karma, nič drugega .

Ker nimamo slike kako je na drugi strani, kako je če sedaj zamenjam službo, se preselim, poročim ali ločim, …  Ker smo postali razvajena družba , ki si ne upa iz te cone udobja, ki je enaka coni neudobja naš um prepriča, da ostanemo na mestu, da ni varno iti naprej.

In ta virus nas bo prisilil, da začnemo misliti s svojo glavo, prevzemati odgovornost za svoja dejanje . IN TO JE DOBRO! IN TO JE DOBRO!

Če pa ne bomo naredili premika naprej ? Tudi ta možnost obstaja seveda, pa bo vse skupaj zaman. Te smrti okoli nas, ta zapiranja podjetij, služb,.. Si res upate prevzeti odgovornost ? Odprite oči ! Ali ena ali druga realnost! Ta čas bo zahteval, da prevzamemo odgovornost – IN TO JE PRAV IN TO JE DOBRO!

Kaj narediti, kaj lahko storim kot posameznik ?

Vzemimo si čas, pojdimo vase, umirimo se, tisto kar delamo delajmo s vsem srcem. Najdimo zopet tisto strast v nas, strast do življenja, do dela. Pustimo domišljiji prosto pot, začnimo kreirati in vrata se nam bodo odprla. Za leto 2020 so rekli da bo leto priložnosti. Res je leto priložnosti, mogoče jih ne vidite ta moment, če pa boste pogledali okoli sebe verjemite, postali boste priča čudovitim spremembam. IN TO JE DOBRO!

Pravijo ko se zaprejo vrata nam Bog odpre okno. Zaupajmo v Inteligenco narave.

Poglejte vase, kje je tisti dar s katerem ste rojeni, kje ste posebni, kje se razlikujete od vseh ostalih. Vsak od nas je tukaj z razlogom, je del Celote in Celota ne bi bila Celota, če nas ne bi bilo.

To nas uči virus – IN TO JE DOBRO

In zadovoljen človek je srečen, in srečen človek vibrira pozitivno. In srečen človek je odporen na marsikatero bolezen.

In ni prepozno, še je čas. To nas uči zgodovina. Nikoli ni prepozno – IN TO JE DOBRO !

Ostanite zdravi in pogumno naprej, jutri si lahko naredite lepši dan. Samo zamenjajte kanal, poglejte z druge strani. Kot pravim, usedite se na hrib in poglejte kam pelje to vaše življenje. Na začetku sem tudi sam, ko sem gledal ta drveči vlak skakal nazaj v zadnji vagon, ker sem se bal da mi uide. Danes ne več, danes vem, da za njim pripelje drug vlak. In če ga ne bo ? Hrib ima štiri strani, bom šel pa na drugo stran , na avtobus, na kolo ali pa peš. Nič mi ne bo hudega. Kaj lahko izgubim ? Svoje telo ? Saj ga imam rad, vsak dan bolj, vsak dan bolje skrbim zanj in on zame. Pa vendar, jaz vem da sem veliko več kot samo to telo. Tako kot VI !  IN TO JE PRAV !

Ostanite zdravi

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar