Z mojimi zadnjimi objavami ne želim blatiti ali kakorkoli drugače dajati v nič t.i. new age duhovnost. Nasprotno, tudi sam se marsikaj naučil v temu obdobju, pridobil na širini.

Pa vendar osebno smatram, da lahko, da moramo narediti korak naprej. Da je kljub vsemu dobremu bilo to obdobje preveč v iluziji, še vedno preveč ozkega pogleda. V to nas sili tudi sama situacija.

Obdobje New age duhovnosti je pričelo nakazovati naš potencial, potencial vsakega od nas posebno kot tudi potencial na kolektivnem nivoju. Sedaj pa prihaja čas, ki zahteva od nas, da začnemo uporabljati naš potencial predvsem pa,  da prevzamemo in prevzemamo odgovornost  za naša dejanja, kar pomeni da začnemo delovati v dharmi, na področju za katero smo se rodili. Po domače, začnemo delati in živeti naša poslanstva.

New age nam je odprla pogled da obstaja več, misel, svoboda misli, kreiranje, želi življenje v harmoniji in miru, v ljubezni do sebe in drugih. Zame osebno me spominja na posebno obdobje naših staršev kateremu pravimo Flower power obdobje. Ko so se naši starši uprli načinu življenja in želeli živeti v ljubezni, harmoniji . Govorimo pa o obdobju, kjer je bila želja na tej materialni osnovi, na osnovi samega življenja kot takega.

New age pa je odprl področje duhovnosti, ki je dodatna širina napram obdobju naših staršev. Obdobji sta si na nek način podobni pa vendar različni. V new age duhovnosti želimo kreirati boljši svet z mislimi, ustvarjati nove svetove, razumeti zavest, ljubezen,  kreiranje, spoznati Boga in druga bitja itd flower power pa je želel predvsem spremembo politike, načina življenja kot takega.

In sedaj je čas, da tako kot naši starši naredimo korak naprej, da se odpremo v širino in da pričnemo prevzemati odgovornost. Da si upamo stopiti iz te cone udobja ( ki je enaka coni neudobja ) v cono kreiranja, prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja in dejanja svojih prednikov in predhodnikov. Po domače, čas je za odplačevanje svoje karme . Da se moramo zavesti vseh napak, ki smo jih naredili do sedaj. Se iz njih nekaj naučiti, spremeniti naš odnos, naše reagiranje na določeno situacijo.

To in nič drugega je odplačevanje karme. Karma pomeni naš odziv na določen proces. In sedaj je zahtevana sprememba našega odzivanja na proces.  Sama ta situacija nam omogoča poleg prevzemanja odgovornosti in spreminjanja odzivanja tudi preventivo za naprej.  Imamo priliko da pomagamo drugim, za sočutje, izražanje ljubezni, življenje v miru in harmoniji.

In prav zato se je v temu času pojavil virus, da nam pripravi točno ta teren, ki ga potrebujemo za dvig ali padec. Nikoli ne bo več tako kot je bilo, mislim da je vsem to že počasi jasno.

Z ljubeznijo – ostanite zdravi

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar