Smo lev ali smo ovca ?!

Smo žrtev , kontrolor ali Celota ?!

Mi moramo težiti k temu, da bi postali in ostali celota.

Pojem Enosti, ki se rad pojavlja v zadnjem času kot nekakšna rešitev lahko postavlja človeka z njegovim trenutnim stanjem zavedanja v prvi plan, v center dogajanje kar pa ni v redu. To je problem trenutne dobe naše civilizacije. Enost, centralizem, en vodja, en šef , JAZ SEM.

JAZ SEM TO, JAZ SEM ( I AM THAT, I AM ) je Mojzesu dejal Bog. bOG je mogoče Eno čeprav je meni všečnejši naziv zanj Stvarstvo kI zajema vse, zajema celoto in ne samo eno.

Osebno moramo težiti k temu, da postanemo celota. Celota v sebi, Celotna oseba, ki pa se vendar zaveda, da je samo del celote, Del večje Celote. Pomemben del, ampak vseeno samo del.

Časi, ki so pred vrati bodo zahtevali prevzemanje odgovornosti in težko je prevzeti odgovornost, če nimaš tega občutka celote, pravilne celote. Zavedati se, da smo prst, da nismo telo. Prst ne more brez telesa, telo lahko. Pa vendar , telo brez prsta ni celo! Mi smo kapljica, ki vsebuje vse informacije oceana pa vseeno ni Ocean.

Mi moramo postati Celota na vseh svojih nivojih.

Človek je sestavljen iz treh glavnih delov tako kot večina stvari v temu Univerzumu. Mentala, astrala in fizisa.

Trojstvo spremlja človeštvo že od nekdaj, v krščanstvu poznamo Boga, Sina in Svetega duha, iz Indije Šivo, Parvati in Ganeša, iz Ajurvede poznamo tri tipe  človeka kapha, pita , vata. Tesla pravi, če želiš spoznati naš Univerzum razmišljaj o Energiji, frekvenci in vibraciji, poznamo objekt,subjekt in proces. Človek ima 7 glavnih čaker 3 spodaj, 3 zgoraj in srčna vmes ! Seveda so potem še podnivoji pa vendar, trojstvo nas spremlja kamor pogledamo.

Važno se je zavedati, da lahko pravilen odnos vzpostavimo samo s harmonijo vseh treh delov človeka. Če se trudimo samo z enim delom je velika nevarnost, da nekje obtičimo. Dokler ne postanemo celota, dokler se res ne zavedamo kdo smo, do takrat smo ali žrtev ali kontrolor.

Kar lahko izkoristimo je, da se po zakonu poravnave ti trije naši deli počasi začnejo poravnavati sami od sebe, tudi če se sprva začnemo prebujati samo z enim delom.

Če recimo delujemo pozitivno, dvigujemo frekvenco delovanja našega astralnega dela, torej čustev, delujemo v srcu, hvaležno, pozitivno, ljubeče ipd . S tem dvigujemo vibracijo celotnega telesa. Počasi telo začne zavračati uživanje hrane, ki mu škoduje. Kot pravijo, ne jedo več oči ampak dejansko telo.

Ne spreminjamo se zaradi tega ker je to  »trend« ampak zato ker nam to več ne paše, ker to naše telo zavrača. Začnemo se prebujati. Meni se je recimo dogodilo, da mi je telo dobesedno zavrnilo meso. Počasi mu sledi mental, razum. Začenjamo razumevati, da nima smisla uživati meso živali, pa ne zato ker je to sedaj »in« ampak zato, ker se zavedaš, da so živali hranjene s dodatki, hranili, zdravili.. Da je večji del hrane škodljiv za nas.

Samo poglejte z drugega zornega kota, razširite malo pogled. Kje so nas ujeli ? Kako?

Kupujemo in uživamo hrano brez vrednosti. Čeprav nekateri jedo ogromne količine hrane so podhranjeni. Poleg hrane potrebujemo še vitamine, prehranska dopolnila. Zakaj?

Živalim dodajajo antibiotike, zdravila, krmila. Na koncu pa ugotavljamo, da človek užije premalo hranil! Zelenjava pridelujejo direktno s dodajanjem mineralov, hranil.. pa nima nič v sebi ??

Smo res takšne ovce, da ne vidimo kaj se dogaja. Kupujemo hrano, ki je pridelana na način, da uničuje naš planet zraven pa moramo jemati še vitamine in dopolnila !!!

Če pogledamo okoli nas vidimo da:

Raste mesna industrija

Raste farmacija

Rastejo podjetja, ki se ukvarjajo s prehranskimi dopolnili – pravi bum se dogaja na tem področju.

Trenutno je trend eko industrija – pa je res eko ?

Veganstvo je danes moderno. Gledanje na telo je moderno, hkrati pa se marsikje pozablja na drug del človeka. Na mental in astral. Namesto, da bi se frekvenca vibriranja dvigovala pogosto opazim prav agresivne pristope posameznikov. Kje je tukaj ravnovesje ?

Mogoče je rešitev pred nosom ?

Spoštovanje! Spoštovanje do hrane. Moderni človek je na to povsem pozabil. Njemu je samoumevno, da ima krožnik poln, da lepo diši in da se preobje. Ostalo ga ne zanima. Zakaj bi ga? Potem bi moral prevzeti odgovornost. Odgovornost do sebe, do okolice, do drugih, do planeta na katerem živi !

Zakaj bi !? Saj je Eno, saj je on tisti okoli katerega se vrti svet.

Razumljivo ? Seveda je.  Po izročilih starih spisov je Bog dal človeku živali in rastline zato, da bi mu služile !!!

Se kdaj spomnite kako so/smo se včasih na kmetijah obnašali do živali ? S kakšnim spoštovanjem. Seveda so vedno bile izjeme, pa vendar večji del je izražal spoštovanje do hrane, do kruha. Se še spomnite. Mladi seveda ne več. Zakaj ? Zato ker njihovi starši več ne kažemo spoštovanje do hrane.

Spoštovanje in podporo domači oskrbi.

Ne smemo pustiti, da izgine staro, dobro seme. Stare sorte rastlin, pa tudi živali. Ne morejo biti vsi vegani, ne še. Mogoče nikoli. Potrebno je spoštovanje tudi do teh drugače mislečih. Spoštovanje z obeh strani.

Predvsem pa razumevanje.  Ne morete me soditi, niste vi živeli mojega življenja sem napisal zadnjič.

Ne smemo dopustiti, da izginejo domače kmetije, vrtovi okoli hiš. To je naša pravica in nihče nam jo ne more odvzeti.

Kako torej naprej?

Skrbeti za vse tri naše glavne dele, ki nas sestavljajo.

Skrbeti za fizično telo – fizična kondicija, kvalitetna hrana, čistoča,..

Za astralni del , naša čustva – mir, harmonija, urejeno partnerstvo, razumevanje, spoštovanje, pomoč

Za mentalni del – meditacija, razmišljanje, branje, učenje, razmišljanje s svojo glavo

Sprehodi v naravi pozitivno vplivajo na vse 3 dele.

Trenirajte mental , vaš um, razmišljajte brez čustev in obratno, uporabljajte čustva brez razmišljanja, uporabljajte vaš instinkt, srce..  Vadite in opazili boste kje ste ujeti. Kje so blokade , ki vas vežejo pri rasti, pri širjenju pogleda – dojemanja .

Preveč astrala, ste preveč ujeti v ta čustven del. Hitro se ujamete v past žrtve. Preveč mentala ? Hitro je tu Kontrolor, ki želi, da imate svoje življenje in vse okoli vas pod kontrolo.

Celota, postati moramo Celota. Harmonija vseh delov iz katerih smo sestavljeni.

 

Enostavno je govoriti. Kaj pa je potem problem, da smo nekako obtičali tu kjer smo sedaj. Nezadovoljni ! Pa vseeno ne vemo kako naprej. Nikakor ne moremo iz te cone, pa naj bo to cona udobja ali neudobja.

Odgovor je naš Um, ki se na vsako situacijo odziva s primerjanjem slik, vzorcev katere imamo shranjene. In potem reagira ali kot žrtev ali kot kontrolor, ali požene kri po žilah in gre v boj ali pa v beg.

Zavedati se je treba, da so v vseh 3 delih o katerih govorim vsajeni vzorci našega delovanja. Kako reagiramo – razmišljamo ( mental ), kako čutimo in občutimo ( astral ) , na fizisu pa so to recimo genske, dedne bolezni.

Govorimo o karmi.

Zavedati se, da smo tukaj zato, ker je naša Dušna zavest ujeta v te vzorce. In ko jih predelujemo se ti vedno vračajo. Sicer z manjšo močjo, manjšim vplivom pa vseeno, občasno nas vedno opomnijo na njihovo prisotnost.

Kaj lahko naredimo? Da spoznamo in razumemo vzorce. Naš način odzivanja vseh treh delov telesa na procese, na izzive preko katerih predelujemo vzorce. Razumeti, da se naše odzivanje na vzorec pogosto kaže na fizični ravni kot stiskanje v prsih, ščipanje, bolečine ipd.

Kje je rešitev ? Ko spoznamo vzorec, ko se opazimo, da zopet želimo reagirati na že znan način mora biti naš odziv :  » A tukaj si – ne potrebujem te več«.  Zavedati se »To je del mene, toda to nisem jaz«.

Naj se vse energije, ki niso moje vrnejo nazaj od koder so prišle.

Ne potrebujemo jih več. Hvala vam, toda sedaj je čas da odidete. Ho-no ponopono. Poravnava. Tako zunaj kot znotraj mene. Postajam celota v Celoti.

Nismo mi tisti, ki smo ustvarili vzorce, karmo ki nas ovira in bremeni. Nismo mi živeli v prejšnjem življenju. Ni bil naš Um, naš astral ali fizično telo. Bili so drugi, naši predniki. Nismo mi krivi. Saj niso niti naši predniki, vse je del preizkušanja življenja v temu materialnemu svetu. Vsak naredi tako, kot je v danem momentu mislil, da je najbolje. Okolica pa naredi svoje, odzivanje je v okviru stanja zavedanja. Nismo mi krivi. Stanje zavedanja je eden od glavnih faktorjev odzivanja.

Zato je tako pomembno pridobivati slike, nove izkušnje, da lahko damo našemu umu možnost, da se prične drugače odzivati na procese, na preizkušnje.

To je predelovanje karme.

Da lahko rastemo je potrebno pridobivati slike na višjih frekvencah kot sedaj.

Začeti delovati v harmoniji do sebe in z okolico, prevzeti odgovornost za svoja dejanja, odgovornost do okolice, drugih, do planeta na katerem živimo. Sočutje, ljubezen do sebe in drugih. Če ne ljubiš sebe kako boš ljubil drugega?

Razumeti in spoštovati svoje prednike, sedanji čas in delati v dobro tistega, ki bo prišel za nami.

Harmonija vseh 3 delov!

Nabirati nove slike, nove izkušnje. Delovati in ne stati na miru. Zahteva se akcija!

Uporabljati domišljijo in si z njo zamisliti svet v katerem bi želeli živeti in sobivati z ostalimi.  Razmišljati o temu kaj želimo, kaj lahko prispevamo sami k uresničitvi želja.

Težiti k zdravi prehrani, fizični aktivnosti.

Tako malo je potrebno na začetku storiti. Potrebno pa je začeti, potrebno pa je stopiti naprej !

Najboljša priprava za jutri je biti najboljši danes !

In ne pozabite, nikoli ne podcenjuj nasprotnika. Drugače mislečega. Da nekdo, ki deluje z nižjo vibracijo ne more biti inteligenten. Ne more razumeti in delovati s pomočjo Univerzalnih zakonov. Da si ne more pomagati z energijami ipd.

Samo njegova odločitev na kateri frekvenci deluje je bistvena. Nekateri to pridno izkoriščajo na kolektivnem nivoju.

Samo poglejte okoli kako so nas ujeli s Potrošništvom. Izkoriščajo vzorce našega odzivanja na vseh 3 nivojih. Na fizičnem nivoju, na čustvih in seveda mentalu. Celotno človeštvo je ujeto v kolesje potrošništva. Ne razmišlja več o ničemer drugem kot o temu kako bi imelo še več, kako potrebuje še več. Človek postaja suženj svojih prepričanj.  In s tem pozablja kdo je v resnici ! kakšno moč ima v resnici.

Prihaja nova doba, stanje kolektivnega zavedanja se dviguje. Seveda bo potreben čas, pa vseeno. Čas je tukaj. Izkoristimo ga za naš razvoj, za našo osebno rast. Naš Planet nam omogoča napredek, nam omogoča dvig. Pomoč prihaja od marsikje. Samo dopustiti si je potrebno. Uporabiti malo domišljije, malo poguma.

Naj zaključim z zadnjim delom filma Pepelka :

» Ela pa sveta še naprej ni videla takšnega kakršen je temveč kakšen bi lahko bil, če le verjamete v pogum, dobroto in tu pa tam v kanček čarovnije«

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar