Tudi vas občasno stiska pri srcu, vas daje vročina, se slabo počutite, ne spite in podobno pa ne veste kaj je ! Ste celo obiskali zdravnika in je ugotovil da ste popolnoma BP.

Niste edini. Veliko je takšnih, ki to preživljamo ali smo to preživljali.

In kaj se pravzaprav dogaja?

O temu se govori po netu, po medijih , teorij je veliko. Lahko vas pomirim, da gre pravzaprav za povsem naraven pojav, ki se mu reče Evolucija, seveda če vas to pomiri.

Osebno največji problem vidim  v tem, da se človeka vedno postavi v prvi plan, da se cel univerzum vrti okoli nas in da se vse dogaja izključno zaradi nas. Žal ni tako, ta naš rod je samo ena stopnica v neskončnem stopnišču razvoja Univerzuma , lahko bi tudi rekli ena od lekcij v predelovanja dharme ( poslanstva )  na kolektivni ravni.

Ne vem koliko vam je znano!?  Zemlja se obrača na več načinov – okoli svoje osi kar dela noč in dan, okoli Sonca kar povzroča letne čase, obrača pa se tudi v stožcu, okoli svoje pokončne osi, temu se reče Precesija. Čas enega obrata je nekoliko manjše od 27.000 let. V temu času pa prihaja do dviga in spusta kolektivnega zavedanja. Indijska astrologija ta čas razdeljuje na 4 obdobja –  Juge , s imenom  Kali juga, Dvapara, Tretja in Satja juga. Imamo padajoče in naraščajoče juge kar pomeni, da imamo dejansko 8 obdobij. Kaj več o tem bom povedal kdaj drugič, danes samo to, da smo leta 300 po N.Š. prešli do najnižje točke zavedanja in se začeli počasi dvigovati.

Kaj sploh pomeni kolektivno zavedanje? Dostopnost do informacij, ki so okoli nas, do razumevanja univerzalnih zakonov, v končni fazi do višjih stanj zavedanja ( nekateri govorijo o zavesti, sam tega izraza ne želim mešati saj ko sam govorim o Zavesti mislim na tisti absolut, na tisto kar vedno je in vedno bo, na Kreatorja, Boga, karkoli že želite slišati. ) .

Nekje okoli 15. stoletja naj bi prešli iz najslabšega obdobja, t.i.  Kali juge  v Dvapara jugo, kar se dejansko vidi tudi v zgodovini. V tem času so se pojavili ljudje kot so Michelangelo in cel kup drugih, ki so začeli gledati v naprej, ne nazaj. Začeli so raziskovati človeka, vesolje, …

Ste se kdaj vprašali zakaj so  prve knjige, prvi zapisi nastali tam nekje 5.000 let nazaj ? Prej pa ni nič ! Seveda zgodovina v šolah uči, da so prej živeli poganski narodi brez kulture, napol živali bi nekdo najraje rekel. Moje mišljenje je, da je ta zgodovina precej zlagana. Zakaj? Ker zgodovino vedno pišejo zmagovalci in si jo prirejajo tako, kot je njim všeč.

Ste kdaj pomislili, da so bili ljudje v času, recimo 15.000 let nazaj v takšnem stanju zavedanja, da niso potrebovali knjig, zapiskov. Kar so potrebovali so dobili direktno iz etra, nekateri temu pravijo »centralne knjižnice«, Akaški zapisi ipd. Imate cel kup imen, meni je všeč Celota. V Celoti je vse, vse informacije, celoten Univerzum. V Indiji so v tistih časih obstajali modreci, Rišiji, ki so imeli dostop do znanja in so poznali Precesijo, poznali univerzalne zakone. Ugotovili so, da se stopnja kolektivnega zavedanja zmanjšuje, oža in prav zaradi tega so nastali prvi zapisi kot so recimo Joga sutra, najstarejši zapis o  zavesti, o močeh, ki jih ima človek, o univerzalnih zakonih, …

Napisani so v takratnem jeziku, v Sanskrtu. Kar je še bolj pomembno so napisani v stanju zavedanja, ki je veljal za takratno dobo. Zato imamo danes cel kup prevodov, obrazložitev, cel kup učiteljev, gurujev in vsak si zadeve obrazlaga po svoje. Sprejemam, da je nekaj teh učiteljev pravih modrecev, ki so imeli dostop do mnogih informacij in znanj, večina pa žal ponavlja nekaj kar je slišala, mogoče nekje prebrala. V svojem prepričanju, da je njihova obrazložitev edina pravilna potem podajajo znanja naprej. Ljudje v današnjem času pa želijo nekaj novega in sprejmejo vse kar diši po duhovnem. Kot sem v nekem filmu zasledil »Ljudje ne pijejo peska ker so žejni, oni pijejo pesek zato ker ne vedo da je to pesek !«

Zadeve je potrebno preizkusiti. Danes je čas, ko je precej lažje priti do svojih lastnih izkušenj in na njih graditi prepričanje, in ne slediti nekoga, ki je bil mogoče 2-3 mesece nekje v nekem Ašramu in je sedaj »razsvetljenec«.

Prepričajte se sami. Sam sem recimo iz interneta snel par prevodov Joga suter, ne znam Sanskrta zato sem izbral tekste, ki so bili v originalu, prevod v angleščino in potem še obrazložitev. Priznam da sem bil presenečen, obrazložitve so si bile  v večini primerov tako različne, kot da bi govorili o čisto drugi stvari. Vzemite si čas. Poskusite.

Res je na internetu cel kup neumnosti, toda še več je vrednih informacij. Včasih sem moral prebrati par knjig, da sem dobil eno, danes grem na internet, vnesem iskani niz besed in takoj dobim tisoč možnih razlag. In vzamem ven tiste za katere smatram, da so prave.

 

Ste se kdaj učili kakšno umetnost, šport,.. karkoli. Upam, da se vsi strinjamo, da nam naši učitelji nikoli, res nikoli ne povedo vsega na začetku. Prvo nismo zmožni dojemati, to narediti, opraviti…

Nekdo, ki začne smučati ne more kar na svetovno prvenstvo v smuku, nekdo ki se je šele začel učiti matematiko verjetno ne bo takoj vzel algoritme ipd.

Tako je tudi v duhovnem učenju. Če naletite na pravega učitelja vam bo podajal znanje po stopnjah. Verjemite mi, nič ne gre čez noč. Za nekatere stvari, nasploh okoli duhovnega razvoja, povezovanja s Celoto, s samim seboj ipd.. potrebujemo desetletja če ne bolje življenja.

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar