Govori se, da se je Jezus že mlad odpravil na daljni Vzhod kjer se je učil starih modrosti v Tibetu, Indiji. Povedano mi je bilo, da se je Jezus sprehajal po svetih krajih Altaja katera sem tudi sam obiskal .

Ali je Jezus umrl na križu ali ne? Je vstal od mrtvih ali se je enostavno prebudil iz kome v katero je padel obešen na križu ?

Ga je Juda izdal ali je bilo vse skupaj dogovorjeno?

Kaj od tega je res ? Kdo pozna resnico ?

Še njegovi apostoli so testamente napisali vsak po svoje !

 

Ste kdaj pomislili od kje ideja, da je križ kot predmet največjega trpljenja Jezusa najbolj sveta relikvija krščanstva?

 

Ne pozabimo, da so že stari Rimljani imeli navado, da so vsem narodom pustili njihove praznike vendar so zahtevali častiti le njihove bogove, rimske bogove.

Zavedati se moramo, da so tudi prejšnji bogovi nastali na enak način.

Toda bogovi niso nevarnost. Problem so t.i. slepi sledilci. Sledilci, ki svojemu vodju dajo vedno prav. Enako ko gre za usmerjenost proti vladavini strahu, agresije, avtoritet… kot tudi v zadnjem času pogosto z agresivnostjo prepričevanje delovanja v smeri t.i. svetlobe, osvoboditve ipd..

Slepo verovanje  je posledica stanja kolektivnega zavedanja. In nižje, ožje kot je kolektivno zavedanje lažje je usmerjati osebe okoli sebe, močnejši je t.i. čredni nagon. Z dvigovanjem zavedanja, s pridobivanjem širine pa se pričnejo trgati iluzije, oseba se začne zavedati umetno ustvarjene okolice in počasi se začne spreminjati slika holograma v naši glavi.

Jezus je nosil svoj križ tako kot ga vsak od nas !

Toda tako kot mnogo drugih stvari je tudi križ samo prispodoba naših karmičnih vezi, ki so nas okovala v to zgodbo kateri naše osebnosti rečejo življenje. In tako kot ima vsak od nas svoje vzorce jih imamo tudi kot kolektiv. Ti so še precej močnejši kot naši osebni saj nam ti kolektivni določajo Poti. Naša svobodna volja pa nam omogoča odločitev po kateri Poti bomo hodili.

Na svetu sta dve vrsti ljudi. Pri enih prevladuje pomoč do drugih, empatija, hvaležnost, sigurnost… pri drugih pa avtoriteta, bojazen, strah, nesigurnost,…

Trenutno stanje kolektivnega zavedanja določa, da je večina naše civilizacije »desno/moško/ego« ( naj mi ne zamerite tega izraza ker ni moj  ) usmerjenih. Na tej strani prevladuje nesigurnost kaj bo jutri, pa ne glede ali ste bogati ali ne. Strah  je enak pri tistemu, ki se boji ostati brez službe kot pri tistemu, katerega je strah za njegove milijone, jahte, hiše.. Nesigurnost pa pridno izkoriščajo nekateri voditelji, pa naj bodo to politiki, ekonomisti ali pa duhovni guruji. Vsi obljubljajo, da imajo samo oni prave informacije, da samo oni vedo pravo pot, da so prav oni direktno povezani s virom, božanstvi, tujimi civilizacijami, da samo oni lahko nudijo sigurnost. Da je samo njihova resnica prava,…

In  večina slepo sledi njihovim vodjem pa naj peljejo proti svetlobi ali v temo. Naj peljejo v smeri njihovih bogov ali prepadu.

Jezus naj bi pred svojim prijetjem s prevračanjem stojnic v templju želel pokazati kako napačno je slepo verovanje pa četudi gre za verovanje v božanstva. Kako slepo je sledenje pa ne glede v katero smer pelje. Kako to nekateri izkoristijo in na temu kujejo dobičke ne glede na končne rezultate in nastalo škodo.

Vsak od nas ima svoj križ in nihče ga ne more nositi namesto nas. Mogoče je čas, da se zbudimo in prevzamemo vsak svoj križ, prevzamemo in pričnemo predelovati vzorce v katere so naše Dušne zavesti ujete že tisočletja.

Naj za vsakega od nas  velja, da se vse energije, ki niso naše vrnejo nazaj k izvoru in naj se vse naše energije in  vsi delčki naših Dušnih zavesti izgubljeni v času in prostoru vrnejo nazaj k nam.

Želim vam, da izkoristite ta čas praznikov  in da najdete mir in harmonijo. Da se zavedate, da je vaš notranji mir vaša zunanja moč !

Mogoče nam je bil virus poslan, da se končno zaustavimo in pogledamo vase, se soočimo z našimi strahovi in si upamo prevzeti naš križ.

Prevzeti in nositi brez vodij, brez gurujev. Povezati se z našo notranjostjo kjer se nahajajo vsi odgovori in vsa navodila.

 

Želim vam vesele in harmonije polne velikonočne praznike.

 

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar