Na začetku je želja !

 

Vzemimo, da je v nas nastala želja po nečem/nekom in da to označimo kot piko ( glej sliko spodaj ).

Če pride do takojšnje realizacije želje je zadeva kot taka zaključena in v našem umu ostane samo še spomin.

Kaj pa če pa ne pride do uresničitve želje ?

Takrat pa lahko govorimo o dveh scenarijih, eden da to sprejmemo in pozabimo nanjo, drug pa, da še naprej ohranjamo namero o izpolnitvi te želje, kar zadevi doda še časovno komponento.

Torej imamo željo, imamo namen/namero po uresničitvi in  (ne)določeno časovno konstanto.

Naslednja komponenta je naša Volja, ki  je predhodnik za vsako našo odločitev. Je moč katera bo odločala ali se bo šlo v uresničitev želje ali ne.

Svobodna volja je namreč zarodek namena, namen pa ima v sebi veliko moč.  Ko se odločimo za uresničitev želje naša osebnost naredi vse, da bi se le ta uresničila in generira energijo – misel, ki je naslednja stopnja namena !

Misel, enkrat močnejša drugič slaba, lahko je kratkotrajna, lahko je dolga.

   

Zaradi vztrajnosti ( časovne komponente in vložene moči ( misel )  ) nastane vez, vzorec, ki želi uresničitev .

Ljudje pogosto mislimo, da smo v vesolju živa stvar samo ljudje, živali in mogoče še rastline. V resnici pa je živa stvar vsaka energija in njena osnovna naloga je preživeti. Lahko torej zatrdimo, da se bo tudi zgoraj omenjeni vzorec na vse moči trudil, da obstane in preživi.

Ko naša volja uporabi naše zavedanje in astralno energijo, da izpolni željo,  ta energija /misel priskrbi potrebno znanje in sestavine, da »postavi« željo v akcijo.

In to je v resnici Karma. Akcija, ki je potrebna da se uresniči želja.

 

Za uresničitev želja pa je potrebno tudi pravo okolje, ki pa ni vedno na razpolago.

Vzemimo torej, da se želja ne more izpolniti. V tem primeru se bo vzorec shranil v naš um in čakal.

Če ne pride do njegove aktivacije v življenjskem obdobju osebe se prenese dalje in se pri ponovnem rojstvu Duše kot seme naseli v um novo nastalega bitja.

Sam zato pogosto uporabljam izraz Dušna zavest. Vse skupaj vidim kot nekakšen krog, našo Iskrico, naš Jaz Sem, ki je ujet v te karmične vezi/vzorce.

Da se lahko osvobodimo naših vezi nam Univerzum v skladu z univerzalnimi zakoni in predispozicijami osebe, nekateri jih  imenujejo  tudi Dušne pogodbe, ustvarja okolje potrebno za manifestacijo želja.

Ko se ustvari pravo okolje se vzorec v našem umu prebudi in če oseba pokaže voljo po uresničitvi, le to pomeni, da vzorec prejme potrebno energijo za aktivacijo. Tukaj lahko gre za svobodno ali nesvobodno odločitev, odvisno od stanja zavedanja osebe.

Pri svobodni volji oseba skozi nastalo okolje spozna vzorec želje in se sama odloči ali gre zavestno v realizacijo ali ne. Pri osebi, ki se ne zaveda trenutka, ne spozna okolice oziroma nima moči, da bi se svobodno odločila pa lahko govorimo o nesvobodni odločitvi, o procesu brez kontrole osebnosti.

Volja je torej tisti pogon, tista moč, stikalo, ki vklopi in seveda lahko tudi izklopi akcijo/manifestacijo.

Skratka, ko se miselni vzorec aktivira in prejme potrebno energijo nastane miselno jedro v obliki vrtinca / vortexa, . Omenjeno obliko lahko zasledimo že v najstarejših indijskih vedah. Patandžali v svojih Joga sutrah uporablja sanskrtsko besedo vrti, ki naj bi pomenila vrtinec.

Nastalo miselno jedro začne črpati energijo. Hrani se s spomini in zavedanjem. Več kot energije vložimo vanj ožji »pogled« imamo. Da ne uporabim besede zmanjša raje rečem da se zoži naše zavedanje.

To lahko pogosto opazimo pri osebah, ki so ujete v uresničevanje želje pa naj bo to odnos do druge osebe, želje po sreči, imetju ipd .  Takšne osebe počasi ne vidijo prave resnice in živijo v svojem svetu. Pravimo, da  jim gre samo to po glavi !

Način kako se bomo odzvali je zapisan v našem DNKju. Nas bo strah, bomo jezni, agresivni ali pa sproščeni, veseli, si bomo upali… Že najmanjši pomislek je dovolj močan, da aktivira DNK in v njem shranjen način odzivanja, ki smo ga dobili v naše gene s strani prednikov, predhodnikov in okolice.

Marsikdo pozna koga kateremu pravimo »srečko«. Njegova sreča je v resnici samo način odzivanja vsajen v njegov DNK. Nikoli ne dvomi v svoje odločitve in s tem nikoli ne hrani vrtinca ampak samo sprejme ( zavedno ali nezavedno ) odločitev in prepusti Sinhronosti da pripravi ustrezen teren za realizacijo želje. Temu sam pravim »nagrada za minulo delo«. Takšna oseba ni nujno zelo duhovno/zavestno razgledana. Prej bi rekli, da ima »lahke naloge« v temu življenju.

Ostali pa, glede načine odzivanja vsajene v naše DNK, reagiramo na ta ali oni način.

Oseba v dovolj širokem stanju zavedanja lahko torej okolje prepozna, prepozna karmično vez, vzorec in se svobodno odloči ali želi realizacijo, prepozna možnosti ter se odloči na kakšen način želi manifestacijo. Potem pa s zaupanjem v Višjo inteligenco prepusti Sinhronosti/Univerzumu,  da izpelje realizacijo v najvišje dobro vseh vpletenih.

V nasprotnem primeru, če ne želi realizacije zadevo opusti.

V obeh primerih oseba »ne hrani« miselnega jedra – vrtinca.

Nasprotno pa se oseba, ki nima svobodne volje, ki se fokusira samo na cilj in ne vidi poti izgublja energijo  ujame v cikličnost, v ponavljanje lekcije. Ker je zavedanje takšne osebe stalno fokusirano in okupirano samo zato, da realizira  željo ( ali več njih ) se ustvari ciklična  inkarniranost/ ponavljanje skozi življenja in čas. Rojevamo se in živimo samo za izpolnitev te želje. V takšnem primeru prenehamo govoriti o svobodni volji ampak o karmični ujetosti. Govorimo o zanki katero bi lahko imenovali tudi usoda.

 

Karma je torej akcija.

Brez zavedanja ni svobodne volje, brez svobodne volje ni proste akcije – karme.

Obstaja samo usoda –  voden proces brez naše volje.

Delovanje brez pričakovanja in samo-zadovoljstva je tudi ključ do osvoboditve. Je končna in prava izkušnja svobode in polnega zavedanja.

 

Če je miselni vzorec res živ in želi preživeti !? Je torej mogoče, da si v resnici sploh ne želi končne uresničitve in si vedno izmišlja nove potrebe !?

 

Koliko energije bomo porabili je odvisno tudi od tega ali bomo  dopustili, da pride do delitve našega uma. Po domače, da se ne bomo začeli spraševati ali to potrebujemo ali ne. Rabim/ne rabim, kupim/ne kupim, želi/ne želim… ali celo pride do obžalovanja in slabe vesti. Vse to privede do razdvojenosti uma in do trošenja energije kar na dolgi rok privede do zdravstvenih težav, pogosto tudi do izgorelosti.

 

 

Kajti miselno jedro, vrtinec se hrani z vsemi spomini naj si bodo to lepi ali slabi. Naj si bodo žalostni ali radostni. Zaradi frekvence energije, ki jo sprejema vrtinec ima oseba lahko tako občutek, da izgublja energijo kot tudi da jo dobiva. Gre samo za slepilo, konstrukt našega uma, ki deluje v skladu s našim zavedanjem.

V praksi tako vidimo, da je veliko oseb, ki so se ujele v past novodobne new age duhovnosti po nekaj časa življenja v stilu happy-happy ipd še bolj duhovno zmedenih in slej ko prej energijsko izčrpanih. In vedno v iskanju nove tehnike, novega guruja. V iskanju čudežne besede /mantre, čudežne palčke je takšna oseba v resnici bolj in bolj ujeta v zanke karme in usode.

Večina new age tehnik je čista sintetika, umetna stvaritev , katere edina želja je v resnici dobrobit ponudnika in jemanje energije posamezniku. V nas odpirajo nove želje, nove poti do cilja katerega pa kar ne moremo in ne moremo doseči. Vedno je potrebna še nova stopnja, nova lekcija, nova iniciacija.

Kaj pa kolektivno?

Kot pri vsemu ostalemu  tudi tu velja »tako kot mikro tako makro«. Miselna jedra nastajajo in obstajajo tudi na kolektivnem nivoju. To je svetloba in tema katero čutimo vsi. Če imamo občutek, da hodimo po poti sreče in zadovoljstva je naše počutje boljše, če okoli nas vlada žalost, jeza, nezadovoljstvo pa pričnemo vibrirati z nizkimi frekvencami kar v nas ustvarja bolečino in izgubo energije.

V resnici hoja po Poti vedno troši našo energijo, naša reakcija, naši občutki pa so odvisni od frekvence njene vibracije.

 

Naj vas na temu mestu ponovno opomnim, da je želja vsakega posameznika v vesolju biti srečen. Srečen na svoj način. In da si za napačne odločitve sodimo sami, sodi nas okolica tako kot si za »dobre« odločitve želimo prejeti čestitke . To so želje/potrebe našega ega.

Stvarstvo/Bog/ Višja Inteligenca nikoli ne sodi ! Zanj je vse Prav!

Univerzum je rezultat želje te čiste Inteligence, da ustvari polje Ljubezni, Blaženosti in Človečnosti, bolje rečeno Sočutenja.

Želje torej niso problem, brez želja ne bi bilo napredka, ne bi bilo življenja. Problem nastane, ko želje postanejo naša (pre)okupacija, ki nam odvzema energijo in zavedanje.

Še beseda dve kaj je organska in kaj je sintetično ustvarjena želja.

Včasih ju je težko ločiti saj je meja pogosto nedorečena. Vsekakor pa je prvo pravilo, da organska želja prihaja iz srca, prihaja iz naše prvinske potrebe medtem ko so sintetične želje vedno izražene skozi naše občutke, vezane na navidezne potrebe ipd

 

Primer razlike med organsko in sintetično željo:

Včasih smo si zaželeli kolo. To je povsem organska želja saj nam je kolo pomenilo lažjo, hitrejšo pot v šolo, zabavo s prijatelji, izlet po naravi… in bili smo srečni če/ko smo ga dobili. In če je bilo kolo takšno kot smo si ga želeli je bila to samo, kot pravijo, češnja na torti.

Danes pa moramo dobiti točno takšno kolo kot si ga želimo. Kolo ki ga imajo vsi okoli nas ker je to v modi. Kolo, ki ga vozi naš idol na instagramu, kolo, ki nam ga vsiljuje reklama preko medijev,… Samo točno tako kolo. In če ga ne dobimo smo razočarani, slabe volje, jezni na vse,….

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar