Razmišljanje na glas :

Spomladi ko sem končal šolo Djotisha sem tudi uradno postal nosilec luči 😉

Zakaj ? Djotish-a je staro indijsko znanje o astrologiji, beseda Djotish v sanskrtu pomeni Luč in Djotisi(ni) ( on/ona) tisti/tista ki pozna to znanost se imenuje Nosilec luči.

Kaj naj bi sploh  pomenilo?!

Velikokrat opazim napačno obrazložitev/razumevanje, da naj bi takšna oseba napovedovala osebno ali skupinsko prihodnost  ipd.

Naj takoj poudarim, da želja po učenje Djotisha meni osebno nikoli ni pomenilo pridobivanje moči za napovedovanje prihodnosti, določanje usode itd. ampak je bila spontana odločitev na osnovi upoštevanja sinhronosti Vesolja. Nasprotno. Danes lahko trdim, da mi je  učenje Djotisha  odprlo povsem druge horizonte, razširilo opazovanje v širino o kateri si nikoli nisem upal sanjati. Namen Djotisha je prav to, povečanje svobodne volje s katero (so)oblikujete svojo prihodnost.

Res je, da obstajajo šole, religije in učitelji, ki ne samo v astrologiji temveč tudi na drugih področjih poudarjajo eno in edino resnico, ki je običajno ravno njihova. Zanimivo ne! Ki nas želijo prepričati v že napisano prihodnost, usodo. Edino razlago sam vidim v razumevanju časa skozi katerega smo prešli. O  t.i. temnih časih, ko je stanje našega zavedanja bilo praktično stanje nezavedanja in razumevanje takšnih ved, znanj kot so recimo astrologija, pa tudi fizika ipd je sigurno privedlo do zmotne razlage in seveda posledično predajanja znanja.

Naj moje pisanje ne zgleda kot napadanje nekoga. Povsem nasprotno. Tisti, ki me poznate veste, da verjamem – bolje rečeno vem da obstaja več resničnosti, kar počasi dokazuje/nakazuje  kvantna fizika. Torej verjamem v to, da so resničnosti s pogleda zavesti že vse pisane in izgovorjene ( čas ne obstaja v takšnem smislu, kot ga mi kot osebnosti zaznavamo ) , VERJAMEM pa TUDI v SVOBODNO VOLJO znotraj te matrice, ki nas obdaja, katere del smo. Platformi na kateri se odvija ta film kateremu pravimo življenje.

In prav učenje astrologije mi je odprlo dojemanje kaj pomeni biti Nosilec luči.

To ne pomeni prepričevanje, da je svetloba tista, ki nas rešuje. Da je svetloba tista edina pot in rešitev. Nasprotno, razumevanje skozi osebne izkušnje mi pravi, da je edino harmonija tista, ki nas lahko pripelje do cilja kjerkoli že je ta cilj. Do končne osvoboditve teh vzorcev, ki našo Dušno zavest držijo ujeto.

Vedno bosta obstajali svetloba in tema, jin in jang, dobro in zlo, uporaba in zloraba,…  Težnja k enemu je samo nerazumevanje matrice in želje po osvoboditvi.  Že beseda osvoboditev hitro zavede. Je vzorec ukoreninjen globoko v nas , vzorec ki pomeni osvoboditev iz okov nekoga drugega. Nerazumevanje hitro privede do tega, da se tisti, ki želijo življenje v »svetlobi« branijo »teme« in seveda svoje prepričanje prenašajo tudi na druge. Čutijo se ogrožene s strani t.i. »teme«. Ampak pozabljajo, da se tudi tisti drugi, ki hote ali nehote želijo živeti v tej »temi« enako počutijo ogrožene s strani »svetlih«.

To je moj pogled na  t.i.  enost o kateri tako radi govorimo, o zmotnem prepričanju, da je dualnost nekaj slabega. Enost ne pomeni vsi smo svetli ali vsi smo temni. Enosti v temu univerzumu ni, obstaja pa Enotnost, Celota vseh – bolje rečeno obeh strani. Harmonija obeh.

 

Pravijo da je ljubezen tista ki lahko reši vse. Načeloma se strinjam pa tudi tukaj se lahko vprašamo kakšna ljubezen, Je to Kristusova ljubezen, ki je v resnici moški del ljubezni. Je to mogoče ljubezen Matere boginje, ki je v resnici ženski del ljubezni ?

Kaj pa če sta to 2 vrsti ljubezni , ki dokazujeta potrebno dualnost tega sveta. Le obe združenI dasta Ljubezen z veliko začetnico, Ljubezen očeta-matere, Ljubezen Stvarstva. Najvišjo možno »svetlobo«

 

Naj vas samo opomnim, da bela barva vsebuje vse tone barv – tudi temne 😉

Kaj naredimo, ko gremo v temno klet ? Prižgemo luč in poiščemo tisto kar potrebujemo. Potem pa luč ugasnemo za sabo. Nosilci luči moramo narediti točno to, posvetiti v klet, pokazati kaj je tam in vsak od nas se bo sam odločil, če kaj potrebuje iz te njegove kleti, predvsem pa se teme, se te osebne kleti ne bo več bal saj bo vedel kaj je notri.

 

Torej Nosilci luči, Lightworkerji in vsi ostali, naša naloga je samo »posvetiti« v klet, ni naša naloga prižgati luči, to mora vsak od nas sam. Nihče ne sme biti oropan izkušenj po katere smo prišli.

Tako kot doma. Pustite luč v kleti prižgano ali jo ugasnete za seboj?

 

Z Ljubeznijo – velik objem

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar