Ena od nalog vseh nas, da čim lažje in plodneje preživimo ta čas je, da se osredotočimo. Samo tako lahko napredujemo. Trenutno je pri večini ljudi um vse preveč raztresen, že tako večina ne ve kaj se dogaja, milijon raznih informacij, politika gre po svoje, v etru so same slabe novice, katastrofe, nesreče ipd. Vse več je tudi duhovnih učiteljev, osebnih trenerjev, motivatorjev, gurujev, ki napovedujejo to in ono.  Ki so na temu področju našli tržno nišo. Samo nekaj je res tistih svetlečih iskric, ki dejansko kažejo pot naprej.

Kako torej ostati miren? To je za večino seveda nemogoče. Biti v temu času miren ( tudi podzavestno ne samo navzven ) zahteva veliko truda, meditacijo, umirjanje in razne tehnike.

Obstaja rešitev dostopna vsem nam?

Največje resnice so običajno najbolj enostavne!

Rešitev je osredotočenost. Vse preveč se osredotočamo na druge, na njihove lekcije, njihove probleme, ne želimo pa se ukvarjati s svojimi težavami, s svojimi lekcijami. Tu smo, da vsak predela svoje lekcije, da se skozi njih nauči,  zraste. Pa vseeno raje pogledamo k sosedu. Ne moremo vedeti kaj je sosedovo poslanstvo, kakšne so njegove lekcije. Če smo že del njih smo samo igralci, smo pomoč in nismo mi tisti, ki bomo namesto njega predelovali njegovo karmo. To ne gre. Če nas prosi in imamo možnost in znanja seveda lahko svetujemo, pomagamo z informacijami katere mu mogoče pomagajo, toda izkušnjo mora opraviti on sam.

Enako velja za nas, svoje naloge predelujemo sami. In ena od glavnih pomoči, da kar najlažje predelamo lekcijo je osredotočenost nanjo.

Sliši se enostavno, pa ni tako. Večina od nas se ne zna več osredotočiti , zato je potrebno vaditi, vaditi vsak dan, vsak trenutek.

Začnimo pri dnevnih opravilih. Osredotočimo se na hrano ko jemo, ne glejmo televizije, ne berimo časopisa sploh pa ne glejte poročil. Dajte, osredotočite se na hrano v ustih, na vonj, na kislost, sladkobo, na vse tisto kar je večina od nas že pozabila, osredotočite se na okus.

Osredotočite se na vožnjo ko ste v avtu, pozabite na telefone, sms-e, opazujte vozila pred sabo, opazujte okoli sebe.

Osredotočite se na delo, ki ga opravljate v službi, naj bo opravljeno dobro, kvalitetno. In verjemite s časoma boste delo opravili hitro, dobro.

Ko zapustite službo, ko je dan zaključen pustite službene probleme in nedokončane projekte v pisarni, v službi, ne vlačite tega domov. Doma se osredotočite na družino, na otroke, na domače živali, na hobije.. kdaj nazadnje ste vzeli v roke dobro knjigo ?

Karkoli že počnete. Osredotočite se na to, ne delajte polovično, ne razmišljajte milijon stvari ko delate eno. Sčasoma boste opazili, da življenje sploh ni tako stresno več, da ima red in zakonitosti, da preprosto uživate v njem.

Osredotočite se na svoje poslanstvo, vprašajte se kaj bi želeli početi, ko bi imeli vse kar si želite. Poiščite razlog za kaj ste sploh tukaj, v temu življenju, kaj je tisto kar želite predelati, kar želite preizkusiti, česa se želite naučiti. Vse življenjske lekcije so zgolj in samo zato, da predelate te izkušnje za katere ste se rodili, katere vašemu predhodniku ni uspelo in jih sedaj predelujete vi.

Če vam sedaj dam milijon, kaj bi naredili? Ste se kdaj sploh vprašali ? Vprašajte se? Osredotočite se na to situacijo, naenkrat imate milijon eurov, kaj pa sedaj? Kako naprej?

Želim, da se osredotočite na stvari okoli sebe, na vaše življenje. Ne osredotočajte se na globalno krizo.  Zadnjič sem na FB zasledil odlomek o Dr. Jane Goodall, ženski, ki je posvetila svoje življenje reševanju tega planeta. Vedno  slišimo misli globalno deluj lokalno, ona pa svetuje ravno obratno. Pravi če razmišljamo globalno postanemo depresivni. Kar je res.

Osredotočimo se na stvari katere lahko spremenimo.

S tem bomo spremenili sebe in tudi svet okoli nas. Verjemite, govorim iz lastnih izkušenj. Ker delam z ljudmi se dnevno srečujem z njihovimi problemi in včasih se resno vprašam v katerem svetu sploh živijo.

Prepustite se življenju, osredotočite se na trenutek tukaj in zdaj, na tisto trenutno nalogo, prenehajte gledati poročila o katastrofah, nesrečah, problemih teh in onih, osredotočite se na lastno življenje, na lastno srečo, postanite kreator svoje življenja, svoje usode.

Res so poti pisane in res smo dobili vozilo, naše telo, toda zapomnite si, vozniki smo mi. Mi smo tisti, ki zavijemo levo ali desno, gremo naravnost ali nazaj.  In ja, všeč mi je izrek Ni svetnika brez preteklosti. Karkoli ste že storili, s katerokoli težavo se že ukvarjate, vi ste tisti ki jo lahko tudi reši. Osredotočite se , izdelajte načrt, in zaupajte sebi in vesolju.

Četudi kdaj vozimo malo po koruzi in ne samo po cesti – motiti se je človeško. Ni svetnika brez preteklosti.

Ne čakajte na jutri, začnite že danes, ta večer. Osredotočite se na svoj počitek, na spanje, dajte svojemu telesu to kar potrebuje.

Jutri pa!?  Jutri je nov dan, če ste na dopustu se osredotočite na počitek, na uživanje, na športno dejavnost, karkoli že počnete. Če greste v službo, osredotočite se na kvalitetno opravljeno delo. Ste doma ker ste bolni, ni problema osredotočite se na vaše zdravje.

Še enkrat, vi ste kreator, samo vi in nihče drug. Vse okoli so samo vzorci, kateri so potrebni da predelate trenutno lekcijo. Osredotočite se nanjo, da vam je ne bo potrebno ponavljati.

Vse dobro.

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar