Astrologija je veda, ki zahteva celega človeka.  Je znanje, ki od osebe zahteva, da postane del njegovega vsakdanjika, da postane del nje/njega.

In težko mi je, ko vidim, da je tudi to znanje postalo orodje za zadovoljevanje želja nekaterih posameznikov.

Žal se mi ne zdi prav, da se pojavljajo trditve, da je vzhodna astrologija boljša od zahodne in obratno.

Ravno astrolog je v osnovi nosilec luči in kot tak zadolžen, da posveti v temo in ne da ustvarja temo.

Cilj astrologije je pokazati ovire in pomoč na naši Poti. In to skozi orodje / znanje v rokah astrologa pa naj bo to zahodni ali vzhodni.

Trditi, da je eno znanje boljše od drugega zato ker je starejše ? Da je vzhodna astrologija boljša ker izhaja iz obdobja Rišijev, starih modrecev, ki so živeli v Indiji 5.000 let nazaj. Da je zahodna boljša ker so jo iznašli Sumerci, ki so nam zahodnjakom bližje ! Tisti, ki to trdi  žal ni obvladal osnovnega znanja.

Kaj res lahko nekdo trdi, da so ljudje opazovali 1000 let nebo in »iznašli« astrologijo !?

Znanje o planetih, zvezdah, njihovemu gibanju in vplivu je Veda ki je obstajala in bo, je znanje katero nam omogoča vpogled v ustroj dihanja vesolja na makro in posameznika na mikro pogledu. In samo določenim je bil včasih dovoljen dostop do tega znanja preko orodja kateremu se reče astrologija. In za pravo znanje si to še vedno upam trditi.

Danes kupiš računalniški program, se udeležiš krajšega ali daljšega izobraževanja in hop, že si astrolog.

Smo instant civilizacija katera želi, da je vse na hitro, hkrati pa razdvojena in izgubljena. In dober astrolog je še kako potreben v temu času.

Na koncu ali lahko rečemo, da je levo oko bolj pomembno od desnega ? Levo uho od desnega ?

Ali pa je pomembno to, da vidimo, slišimo !?

Kaj ni dovolj razdvajanja?

Kaj ni dovolj tega da je moja resnica boljša od tvoje, da je edina pravilna !?

Vsa zgodba me spominja na dogodek izpred nekaj let. S znanci smo bili na večerji, nekateri so si vzeli trenutek in na parkirišču prižgali cigareto. Prijatelj je opazoval vozilo katerega si je želel tudi sam kupiti. Pristopil je človek in izrazil cel kup pripomb čez to vozilo.

Soproga prijatelja ga je pogledala in vprašala ali je to njegovo vozilo.

»Ne« je odgovoril » prijateljev«.

»Ko bo pa vaš potem pa imejte pripombe« je bil odgovor znanke.

 

Nahajamo se v enem od najpomembnejših časov naše civilizacije in naša naloga naj bo, da pomagamo ustvarjati tisto, kar je ta trenutek najpomembnejše –  harmonijo in mir.

Drage kolegice/ kolegi. Tukaj smo, da ljudem ponudimo roko. Da jim (po)kažemo  pot iz teme in ne da ustvarjamo temo!

Razen, če je to vaša želja !?

Z ljubeznijo

 

 

 

 

 

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar