Pohvala

 

Kako zelo si včasih želimo pohvalo, pogosto bolj kot plačilo.

Da nas nekdo pohvali za delo/storitev katero smo opravili.

Ne zavedajoč, da v resnici pohvalo želi naš (vase) neprepričani ego. Naša osebnost želi potrditev ker ne verjame vase.

Pogosto se zadaj krije tudi osamljenost, ki preko pohvale želi prejeti občutek, da nismo sami, da nas opazijo.

 

Pa res potrebujemo pohvalo? Pohvalo šefa, sodelavca, prijatelja, starša ?

 

Kaj če vam lahko priskrbim, da vas dnevno pohvali sam Bog. Da dobite pohvalo direktno od Stvarstva, ki je ustvarilo vse to !?

Bi bili zadovoljni ?

 

V resnici sta dovolj samo 2 pohvali, pohvala od samega sebe in pohvala od Stvarstva.

Torej, že danes se dogovorimo, da se za vsako dobro opravljeno delo sami sebe pohvalimo.

Mogoče imate pomemben sestanek. Začnite vašo prezentacijo s »Ma se moram kar pohvalit, res mi je tole dobro uspelo, res sem zadovoljen/zadovoljna s.…..« in nadaljujete s prezentacijo.

Mogoče boste delali na vrtu, pospravljali hišo, pretekli maraton.. ni važno. Na koncu »res sem ponosen/ponosna nase, tole dobro zgleda«…

V resnici pogosto z minimalnimi sredstvi naredimo prave čudeže.

In na koncu najlepša novica. Prejeli smo pohvalo samega Stvarstva/Boga !? Res !?

 

Zgoraj sem omenil, da sta dovolj 2 pohvali.

V resnici gre samo za eno !

Vsi se strinjamo, tudi v svetem pismu in vseh religijah piše, da smo Božji otroci. Torej smo v resnici del Stvarstva, smo Stvarstvo ! Ko smo sebe pohvalili nas je v resnici pohvalil tudi Bog. Tisti pravi Bog, Bog v nas in ne bog katerega nam včasih želijo prikazati nekateri !

 

 

Na koncu :

Saj ne rabim tega – »ma sem res ponosen na vse kar sem do sedaj napisal« 😉

Darko Žak Miklavec

Darko Žak Miklavec

Pozdravljeni prijatelji, sem Žak Darko, pred dobrimi 40 leti sem se začel ukvarjati s parapsihologijo in zunajzemeljskim življenjem. V zadnjem desetletju pa se je moja pot srečala s Indijskimi vedami, šamanizmom Severne Amerike in Sibirije, postal sem mojster Reikija, zaključil triletno šolanje Indijske astrologije Djotiš, organiziram skupinske meditacije ipd . Vsa ta pot in dostop do starodavnega znanja o času in prostoru, katero se mi odpira v zadnjem času, pa je privedlo do ustvarjanja projekta poimenovanega Matrica »po domače«. V poslovnem svetu pa se lahko pohvalim s preko 17 letnim vodenjem uspešnega podjetja. V več kot 20tih letih dela v zavarovalništvu sem spoznal veliko resnic o življenju, o težavah pa tudi lepih plateh našega vsakdanjika. V ponos in veselje mi bo, če boste v meni našli osebo katera vam bo lahko pomagala, da spoznate sebe, svoje potenciale in zaživite v srcu in v skladu s svojo potjo.

Pošlji komentar